Түркістанда жергілікті азық-түлік өнімдерін өндірушілермен меморандум жасады

жергілікті азық-түлік

Түркістанда халықты жергілікті азық-түлік өнімдерімен қамтамасыз ету мақсатында 100-ге жуық тауар өндірушілермен меморандум жасалды. Бұл жоба ауыл шаруашылығын қолдау және жергілікті өнімдерді өндіруді дамыту бағытында жүргізіліп жатыр. Меморандум аясында өткен кездесуде, форвардтық келісімшарттар жасау мәселелері талқыланды.

Жергілікті шаруалар мен ауыл шаруашылығы тауар өндірушілердің қатысуымен өткен жиында, ерте пісетін көкөністерді сатып алу туралы байлам жасалды. Ауылшаруашылық өнімдері – қоғамның азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ететін негізгі факторлардың бірі болып табылады. Сондықтан, тұрғындарды сапалы, отандық азық-түлік өнімдерімен қамту – бүгінгі күннің басты міндеттерінің бірі. Бұл бастама жергілікті кәсіпкерлерді қолдап, экономикалық айналымды жандандыруға да ықпал ететіні сөзсіз.

Кездесуге Түркістан облысында ерте пісетін көкөністерді егетін шаруашылықтардың өкілдері арнайы қатысты. Олар ауыл шаруашылығындағы оң өзгерістер, өнім көлемін арттыру, жаңа технологияларды меңгеру бойынша тәжірибелерімен бөлісті. Шаруалар жаңа агрономиялық әдістерді үйрену мақсатында арнайы дәріс тыңдады. Ауыл шаруашылығы тауар өндірушілері арасында өткізілген семинарлар мен тренингтер, өнімділікті арттыруға, заманауи технологияларды енгізуге бағытталған.

Бұдан бөлек, Түркістан облысында халықты жергілікті азық-түлік өнімдерімен қамтамасыз ету мақсатында бірнеше жобалар мақұлданды. Бұл жобалар аясында ауыл шаруашылығы тауар өндірушілерімен келіссөздер жүргізілді. Картоптың бағасы 180 теңге, пияздың бағасы 390 теңге, сәбіздің бағасы 340 теңге, ал қырыққабаттың бағасы 910 теңгеден белгіленді. Бұл бағалар халыққа қолжетімді, әрі өндірушілер үшін тиімді шарттар болып табылады.

Сондай-ақ, кездесуде жергілікті өнімдердің сапасын арттыру, нарықтағы бәсекелестікті күшейту, өнімді экспортқа шығару мүмкіндіктері қарастырылды. Ауыл шаруашылығы саласының мамандары мен дихандар арасында тығыз ынтымақтастық орнату, тәжірибе алмасу, сондай-ақ, инновациялық технологияларды енгізу мәселелері де талқыланды.

Түркістан облысында азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету, жергілікті өнімдерді өндіру мен тұтыну мәдениетін арттыру бағытында атқарылып жатқан жұмыстар тұрғындардың әлеуметтік-экономикалық жағдайын жақсартуға, ауыл шаруашылығын дамытуға, сондай-ақ, ауылдық жерлердегі кәсіпкерлікті қолдауға зор ықпал ететіні анық. Осындай іс-шаралар арқылы Түркістан халқының әл-ауқатын арттыру, сапалы азық-түлікпен қамтамасыз ету – басты мақсат болып табылады.

Алдағы уақытта осы бағытта жұмыстардың қарқын алуы, жергілікті кәсіпкерлер мен диқандардың нәтижелі жұмысы Түркістан облысының экономикалық дамуына оң әсерін тигізетіні сөзсіз.